AdSense

sobota, 8 lutego 2014

Schab z serem i cebulką


Pyszny schab, który zrobił furorę w mojej rodzinie. Skorzystałam z przepisu Lis z forum cincin.cc.
Idealne danie obiadowe i nie tylko. Nie dość, że smaczne to jeszcze bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy wrzucić do piekarnika i spokojnie można zająć się przygotowaniem innych pyszności.

Składniki:
schab - tyle porcji ile potrzebujemy
tyle samo plastrów żółtego sera
2-3 cebule pokrojone w plasterki
majonez ( ja zawsze używam dekoracyjnego Winiary )
- sól, pieprz.

Kotlety rozbić, przyprawić pieprzem i solą, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Cebulę pokroić w pół-plastry i wymieszać z majonezem. Na każdy kotlet nałożyć łyżką cebulę z majonezem, przykryć plastrem sera i ponownie przykryć cebulą z majonezem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec aż do zrumienienia. U mnie było to ok. 40 min. w temp.180 stopni bez termoobiegu.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense