Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
AdSense
poniedziałek, 25 listopada 2013
Tort 3-Bit
W internecie krąży wiele przepisów na 3-Bit. Wypróbowałam kilka i zdecydowanie odrzucam te z masą karpatkową. Masa kajmakowa + masa karpatkowa to już za dużo słodyczy. Mój podstawowy przepis na 3-Bit wygląda następująco:
Masa kajmakowa:
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
Mleko gotować 3 godziny zanurzone w wodzie, wystudzić. Jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie desery można zrobić masę z 2 puszek mleka.
Masa śmietankowa:
2 opakowania Śnieżki
1 niepełna szklanka mleka 3,2%
3 opakowania serka Bieluch
Ubić Śnieżkę w podanej ilości mleka, połączyć z serkami.
Zamiast ciasta krakersy(słone) i herbatniki.
Polewa czekoladowa:
¼ kostki margaryny
4 łyżki cukru
1łyżka kakao
1 łyżka wody
Wszystko razem ogrzewać mieszając do rozpuszczenia składników. Przestudzić.
Układać:
- herbatniki
- masa karmelowa
- krakersy
- masa śmietankowa
- herbatniki
- polewa czekoladowa.
Schłodzić.
*********************************************************************************
To była wersja podstawowa, a tym razem proponuję 3-Bit - tort, przekładany następująco:
1. Cisto biszkoptowe. ( Upieczony w tortownicy biszkopt z 8 jajek, podzieliłam na 2 blaty)
2 .Masa krówkowa (tym razem gotowa z puszki, na jedną warstwę 1 puszka)
3. Połamane herbatniki
4. Masa śmietankowa+ rodzynki
5. Ciasto biszkoptowe
6 .Masa mrówkowa
7. Połamane krakersy
8. Masa śmietankowa
9. Rodzynki i starta gorzka czekolada.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz