AdSense

sobota, 12 kwietnia 2014

Czarno biała babka

Łatwe i szybkie ciasto. Przepis pochodzi ze strony kuchnia.o2.pl. Podwoiłam składniki, aby mieć dwie babki bo jedna zbyt szybko znika.

Składniki:
4 łyżki wody,
40 dag masła,
2 czubate szklanki cukru,
3 szklanki mąki,
4 łyżeczki proszku do pieczenia,
6 jajek,
6 łyżki śmietany 18% 
2 cytryna,
4 łyżeczki kakao.



 Do garnka dać wodę, masło i cukier. Wymieszać i gotować do momentu rozpuszczenia cukru. Przestudzić i dodać pozostałe składniki oprócz kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przelać do dwóch keksówek. Drugą część wymieszać z kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense