1 kg łopatki wieprzowej
1 średnia cebula
1 jajko
1 bułka kajzerka
1 łyżka smalcu
mleko
kucharek, sól, pieprz, czosnek granulowany
bułka tarta
Do Nadziewania:
np. żółty ser, kiełbasa, ogórek konserwowy
Kajzerkę namoczyć w mleku, a gdy rozmoknie odcisnąć. Cebulę pokroić, zeszklić na smalcu. Mięso zmielić razem z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić. Masę dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować płaskie placki, kłaść na nich ser i kiełbasę pokrojoną w słupki, po czym formować ruloniki. Obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz