AdSense

piątek, 26 września 2014

Mielone roladki obiadowe

      Mielone roladki obiadowe z piekarnika. Mięso przygotowane jak na klasyczne kotlety mielone, napełnione dowolnym nadzieniem. Zamiast smażenia na tłuszczu godzinka w piekarniku. Wygodny sposób zwłaszcza gdy potrzebujemy przygotować większą ilość.



1 kg łopatki wieprzowej
1 średnia cebula
1 jajko
1 bułka kajzerka
1 łyżka smalcu
mleko
 kucharek, sól, pieprz, czosnek granulowany
bułka tarta

Do Nadziewania:
np. żółty ser, kiełbasa, ogórek konserwowy

Kajzerkę namoczyć w mleku, a gdy rozmoknie odcisnąć. Cebulę pokroić, zeszklić na smalcu. Mięso zmielić razem z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić. Masę dokładnie wymieszać.  Z masy mięsnej formować płaskie placki, kłaść na nich ser i kiełbasę pokrojoną w słupki, po czym formować ruloniki. Obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 1 godzinę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense