Ciasto do zrobienia "na prędce". Jedno z tych ciast, których przygotowanie nie wymaga wiele czasu i które zawsze się udają.
2 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 dużych jajek
2 łyżki wody
2 łyżki octu
1 opakowanie cukru wanilinowego
owoce
Wszystkie składniki oprócz owoców włożyć do jednego naczynia i dokładnie wymieszać łyżką. Wylać do wyłożonej papierem blaszki lub dużej tortownicy. Na wierzchu ułożyć dowolne owoce. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
AdSense
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniam pyszniutkie mięciutkie ciasto
OdpowiedzUsuńJak ja kocham takie ciasta:) dodaję do zakładek, bo na pewno kiedyś upiekę:)
OdpowiedzUsuńlekcjewkuchni.blogspot.com
Pewnie też szybko znika, bo pysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńW moim domciu to właściwie wszystkie ciasta szybko znikają. Takie z nas łasuchy. Największą zaletą tego ciasta jest błyskawiczne przygotowanie.
OdpowiedzUsuńMmm, a wygląda znakomicie :)
OdpowiedzUsuń