Sałatka paprykowo cebulowa do słoika.
1 kg papryki
70 dag cebuli
2 płaskie łyżki soli
Zalewa:
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
4-5 ziaren ziela angielskiego
2-3 liście laurowe
kilka ziaren pieprzu
ok. 100 g przecieru pomidorowego
Paprykę i cebulę pokroić w paski, w oddzielnych naczyniach posypać solą (po 1 łyżce). Zostawić na 1 godzinę. Z podanych składników (oprócz przecieru pomidorowego) ugotować zalewę. Paprykę wrzucić do zalewy, gotować 10 minut. Dodać cebulę i gotować kolejne 10 minut, po czym dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Nakładać do słoików, pasteryzować 20 minut.
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
AdSense
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz