AdSense

niedziela, 19 października 2014

Sałatka paprykowo cebulowa

Sałatka paprykowo cebulowa do słoika.



1 kg papryki
70 dag cebuli
2 płaskie łyżki soli

Zalewa:
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
4-5 ziaren ziela angielskiego
2-3 liście laurowe
kilka ziaren pieprzu
ok. 100 g przecieru pomidorowego

Paprykę i cebulę pokroić w paski, w oddzielnych naczyniach posypać solą (po 1 łyżce). Zostawić na 1 godzinę. Z podanych składników (oprócz przecieru pomidorowego) ugotować zalewę. Paprykę wrzucić do zalewy, gotować 10 minut. Dodać cebulę i gotować kolejne 10 minut, po czym dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Nakładać do słoików, pasteryzować 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense