Ciastka z ciemnego ciasta twarogowego, z dodatkiem cukru trzcinowego Dark Muscovado. Tym razem w postaci sporych serc, gdyż były pieczone w Walentynki.
350 g zmielonego twarogu
3 kopiaste łyżki cukru trzcinowego Dark Muscovado
1 jajko
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
pół szklanki oleju
szczypta soli
15 g proszku do pieczenia
Do misy miksera przełożyć twaróg, dodać jajko, cukier i sól. Wymieszać przy pomocy haka. Stopniowo dodawać olej oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Mieszać do połączenia składników. Ciasto przełożyć na blat i krótko wyrobić. Uformować kulę, spłaszczyć, a następnie podzielić na 16 części. Z każdej toczyć wałeczek długości około 30 cm, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nadając kształt serca lub inny, według własnych upodobań. Ciastka piec w temperaturze 180º C przez 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika obsypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz