AdSense

sobota, 3 listopada 2018

Filet drobiowy z piekarnika

          Filet z piekarnika, czyli wygodny sposób na przyrządzenie mięsa na obiad lub jako dodatek do pieczywa. Żeby z obiadem było jeszcze wygodniej można  na blaszce obok mięsa ułożyć ziemniaki (oblane olejem i obsypane przyprawami).


6 pojedynczych piersi z kurczaka
6 łyżek oleju
przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, przyprawa do kurczaka po węgiersku lub inne ulubione przyprawy

          Każdą pierś natrzeć olejem i obsypać przyprawami, po czym ułożyć po 2 lub 3 sztuki wzdłuż na arkuszu papieru do pieczenia. Zawinąć mięso w papier tworząc rulon. Boki zostawić otwarte. Ułożyć rulony z mięsem na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense