Jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Podaję przykładowe ilości składników, zawsze robię "na oko"
ok.50 dag pieczarek
1 lub 2 duże pory
kilka jajek
3 -4 ogórki kiszone
puszka kukurydzy
30 - 40 dag dobrej wędliny drobiowej, a jeszcze lepiej mięso drobiowe pieczone lub z rożna (może być jedno i drugie)
majonez dekoracyjny Winiary
sól
Pieczarki pokroić i poddusić na maśle (posolić), osączyć i studzić. Pory pokroić w cieniutkie pół-krążki lub drobniej, posolić, pozostawić na chwilę aby trochę zmiękły. Wędlinę, jajka, ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem. Gotowe.
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
AdSense
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz