Moim zdaniem to najlepszy sposób
na paprykę. Przepis pochodzi z blogu
"Nie samym chlebem". Od czasu kiedy zrobiłam tę paprykę pierwszy raz moja rodzinka już nie chce innej.
ok. 2 - 2,5 kg papryki czerwonej
Zalewa :
8 szklanek wody
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
2 łyżki soli
4 łyżki miodu
Wszystko razem zagotować.
Do słoików dać paprykę oczyszczoną z nasion i
pokrojoną w ćwiartki, do każdego słoika liść laurowy, gorczycę, kuleczkę
ziela angielskiego, i 1 łyżkę oleju. Zalewać gorącą zalewą,
pasteryzować 10 min. i od razu wyjmować z garnka.
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz