AdSense

poniedziałek, 25 listopada 2013

Tort 3-Bit



W internecie krąży wiele przepisów na 3-Bit. Wypróbowałam kilka i zdecydowanie odrzucam te z masą karpatkową. Masa kajmakowa + masa karpatkowa to już za dużo słodyczy. Mój podstawowy przepis na 3-Bit wygląda następująco:

Masa kajmakowa:
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Mleko gotować 3 godziny zanurzone w wodzie, wystudzić. Jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie desery można zrobić masę z 2 puszek mleka.

Masa śmietankowa:
2 opakowania Śnieżki
1 niepełna szklanka mleka 3,2%
3 opakowania serka Bieluch

Ubić Śnieżkę w podanej ilości mleka, połączyć z serkami.

Zamiast ciasta krakersy(słone) i herbatniki.

Polewa czekoladowa:
¼ kostki margaryny
4 łyżki cukru
1łyżka kakao
1 łyżka wody

Wszystko razem ogrzewać mieszając do rozpuszczenia składników. Przestudzić.

Układać:
- herbatniki
- masa karmelowa
- krakersy
- masa śmietankowa
- herbatniki
- polewa czekoladowa.

Schłodzić.
*********************************************************************************
To była wersja podstawowa, a tym razem proponuję 3-Bit - tort, przekładany następująco:

1. Cisto biszkoptowe. ( Upieczony w tortownicy biszkopt z 8 jajek, podzieliłam na 2 blaty)
2 .Masa krówkowa (tym razem gotowa z puszki, na jedną warstwę 1 puszka)
3. Połamane herbatniki
4. Masa śmietankowa+ rodzynki
5. Ciasto biszkoptowe
6 .Masa mrówkowa
7. Połamane krakersy
8. Masa śmietankowa
9. Rodzynki i starta gorzka czekolada.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense