AdSense

niedziela, 5 stycznia 2014

Filet w zalewie pomidorowej



Ta przekąska ma zawsze wzięcie. Polecam jako hit na imprezkę. Jej zaletą jest również to, że można przygotować kilka dni wcześniej.


 Zalewa:
1,5 litra wody,
1 szklanka octu 10%,
3 łyżeczki cukru,
1 łyżeczka soli,
ziele angielskie,
liść laurowy.
To wszystko razem zagotować, dodać 2 małe puszki przecieru pomidorowego.
2 duże cebule pokroić w kostkę lub piórka i zeszklić w 1/2 szklanki oleju, połączyć z zalewą.


1,5 kg filetów rybnych panierować w jajku i mące, usmażyć na oleju na złocisty kolor, wrzucić do gorącej zalewy. Wszystko razem dobrze schłodzić. Gotowe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense