1,5 litra wody
1 opakowanie kotletów sojowych
1 mały liść laurowy
2 ząbki czosnku
5-6 dużych pieczarek
1 łyżka mąki
2 łyżki tartej marchewki
połowa niedużej cebuli
olej rzepakowy
majeranek
Przyprawa typu Kucharek, sól, pieprz
Kotlety przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, tzn. gotować kilka minut w bulionie warzywnym z dodatkiem liścia laurowego i czosnku. Odsączyć, pokroić w paseczki. Pieczarki obrać, pokroić, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, następnie wlać około 1,5 l wody. Dodać marchew, przyprawić, gotować kilkanaście minut. Z kilku łyżek oleju, cebuli i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić, połączyć z zupą. Całość zagotować, wrzucić pokrojone w paski kotlety, majeranek i zgnieciony ząbek czosnku. Przyprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz