Naleśniki:
2 szklanki mleka mleka
3/4 szklanki wody
1 jajko
35 dag mąki pszennej
sól, pieprz, przyprawa Vegeta lub Kucharek
Nadzienie:
1 podwójna pierś z kurczaka lub filet z indyka
2 szklanki mleka mleka
3/4 szklanki wody
1 jajko
35 dag mąki pszennej
sól, pieprz, przyprawa Vegeta lub Kucharek
Nadzienie:
1 podwójna pierś z kurczaka lub filet z indyka
1 opakowanie warzyw mrożonych "po chińsku"
ok 15 dag żółtego sera
ok 15 dag żółtego sera
olej , sól, pieprz, Vegeta
Dodatkowo:
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Zmiksować składniki przeznaczone na ciasto naleśnikowe. W razie potrzeby, dla odpowiedniej konsystencji dodać trochę mąki lub dolać trochę wody. Ciasto odstawić. Mięso pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą, pieprzem, Vegetą, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy mięso się zrumieni dodać mieszankę warzyw. Smażyć dalej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polecam warzywa "po chińsku", które w opakowaniu zawierają saszetką z przyprawami. Przesmażone warzywa z mięsem przestudzić. Usmażyć naleśniki. Do przestudzonego farszu dodać starty ser, wymieszać. Farsz rozłożyć na naleśnikach, zwinąć krokiety, po czym panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor.
Dodatkowo:
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Zmiksować składniki przeznaczone na ciasto naleśnikowe. W razie potrzeby, dla odpowiedniej konsystencji dodać trochę mąki lub dolać trochę wody. Ciasto odstawić. Mięso pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą, pieprzem, Vegetą, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy mięso się zrumieni dodać mieszankę warzyw. Smażyć dalej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polecam warzywa "po chińsku", które w opakowaniu zawierają saszetką z przyprawami. Przesmażone warzywa z mięsem przestudzić. Usmażyć naleśniki. Do przestudzonego farszu dodać starty ser, wymieszać. Farsz rozłożyć na naleśnikach, zwinąć krokiety, po czym panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz