Wiadomo, jajecznica nie jedno ma imię. Jajka mogą występować solo, z cebulą, boczkiem, kiełbasą oraz różnymi innymi dodatkami. Dzisiaj jajecznica z pieczarkami i szpinakiem, a jak szpinak to koniecznie musi być dodatek czosnku. Polecam.
Składniki:
kilka pieczarek
kilka liści szpinaku
3 jajka
1/2 minikostki Knorr Czosnek
2 łyżki masła (najlepiej klarowanego)
sól, pieprz
Pieczarki obrać i pokroić, poddusić kilka minut na maśle, dodać posiekany szpinak, połowę minikostki czosnkowej, odrobinę soli i pieprzu. Poddusić jeszcze kilka minut. wbić trzy jajka i mieszając podgrzewać do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy.
Etykiety
- AWARYJNE (16)
- BABKI (12)
- CIASTA PRZEKŁADANE (19)
- CIASTA UCIERANE (17)
- CIASTA Z OWOCAMI (44)
- CIASTKA (20)
- CO NIECO (44)
- DANIA MIĘSNE (28)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (19)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (11)
- KRUCHE (21)
- MAKOWCE (5)
- NA IMPREZKĘ (79)
- OBIAD (55)
- PIECZYWO (15)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (11)
- SAŁATKI (21)
- SERNIKI (17)
- SŁODKOŚCI (136)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚWIĄTECZNIE (44)
- TORTY (7)
- ZAPIEKANKI (4)
- ZUPY (3)

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Muszę taką zrobić!
OdpowiedzUsuń