Schabowe z piekarnika to prosty i wygodny sposób na obiad. Tym razem kotlety upieczone
w otoczce z dodatkiem serka wiejskiego i ostrej musztardy.
6 plastrów schabu
3 łyżki majonezu dekoracyjnego
2 łyżki musztardy rosyjskiej
1 opakowanie serka wiejskiego
15 dag żółtego sera
1/2 papryki czerwonej
sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny KAMIS
Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, a następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ser zetrzeć, paprykę drobno pokroić. Wymieszać majonez, musztardę, serek, starty ser i paprykę. Uzyskaną masą pokryć kotlety. Całość obsypać lekko przyprawą do wieprzowiny. Piec do zrumienienia w temperaturze 180 stopni (około 40 minut).
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz