Bardzo prosta w przygotowaniu pasta, bez wyszukanych składników, a taka smakowita. Tym razem użyłam filetów z makreli, polecam jednak śledziowe.
2 puszka filetów śledziowych w oleju
3 jajka na twardo
cebula średniej wielkości
płaska łyżeczka musztardy
Jajka i cebulę pokroić w drobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i
rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki,
cebulę, jajka, musztardę. Wymieszać. Gotowe.
Pyszny dodatek do kanapek i do faszerowania jajek.
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz