50 dag margaryny
2,5 szklanki cukru pudru
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
2 łyżki kawy cappuccino
Żółtka zmiksować z cukrem do białości. Nie przerywając miksowania dodawać małymi porcjami margarynę. Gdy masa stanie się bardzo puszysta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na trzy części. Jedną pozostawić bez dodatków, drugą wymieszać z kawą, trzecią z kakao. Blaszkę o wymiarach 32 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić równymi warstwami trzy części ciasta, kolejno: jasną, kawową, kakaową. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz