25 dag g masła
3/4 szklanki cukru
1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany 18%
1 opakowanie(16g) cukru wanilinowego
2,5 szklanki mąki pszennej
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
2 żółtka
Masło, cukier, cukier wanilinowy i śmietanę zagotować razem, do momentu roztopienia się masła. Wystudzić. Dodać jajka i żółtka, zmiksować na jednolitą masę. Dodać przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 - 40 minut w temperaturze 170ºC.
12,5 dag masła
1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany 18%
10 łyżek cukru
3 - 4 łyżki kakao
Wszystkie składniki ogrzewać na małym ogniu aż do uzyskania jednolitej polewy.
30dag wiórków kokosowych
Wystudzone ciasto pokroić. Każdą kostkę zamoczyć w polewie, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz