AdSense

niedziela, 13 kwietnia 2014

Mięsko w przyprawie Maggi

              Zaintrygował mnie przepis znaleziony na blogu dosismakolyki.pl. Postanowiłam niezwłocznie zrobić to mięsko. Użyłam schab, bo akurat to miałam w lodówce. Efekt zaskakująco smaczny. Wystarczy kawałek mięsa + kilka składników, które właściwie zawsze są pod ręką i można zabierać się do dzieła.


Składniki:
1 kg szynki, schabu lub karkówki
1 szklanka przyprawy maggi
2 szklanki wody
3 ząbki czosnku 

 Mięso obwiązać sznurkiem lub włożyć do rękawa wędliniarskiego. Do garnka wlać wodę i przyprawę maggi, dodać czosnek i włożyć mięso. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1 - 1,5 godz. Mniej więcej w połowie gotowania obrócić. Ugotowane mięsko wyjąć na talerz i przykryć folią aluminiową, wystudzić. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense