AdSense

środa, 15 lipca 2015

Truskawkowa kremówka

Jeszcze jedno kremowe ciasto z truskawkami. Podobne do Lambady, Shreka i Kubusia.



Biszkopt z 6 jajek upieczony wg dowolnego przepisu

Masa owocowa:
3 szklanki soku przecierowego (u mnie Pycholandia z Biedronki o smaku banan-kiwi)
1 duży budyń śmietankowy (64g)
2 łyżki cukru

Masa śmietankowa:
3 opkowania serka Bieluch
200 ml mleka
2 opakowania Śnieżki
2 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:
truskawki
1 opakowanie (400g) kremu czekoladowego np. Nutella
150 g rodzynek

 Na soku owocowym ugotować budyń. Gorący wylać na ciasto, posypać obficie rodzynkami. Połowę przygotowanego kremu czekoladowego lekko podgrzać, następnie oblać strużkami rodzynki. Śnieżkę ubić z 200 ml mleka dodając cukier puder. Połączyć z serkami. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Ułożyć owoce, po czym oblać je pozostałym kremem czekoladowym. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Ponieważ krem śmietankowy nie jest utrwalony żelatyną i jest miękki owoce najlepiej ułożyć tak, aby można było kroić ciasto między nimi.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense