Biszkopt z 6 jajek upieczony wg dowolnego przepisu
Masa owocowa:
3 szklanki soku przecierowego (u mnie Pycholandia z Biedronki o smaku banan-kiwi)
1 duży budyń śmietankowy (64g)
2 łyżki cukru
Masa śmietankowa:
3 opkowania serka Bieluch
200 ml mleka
2 opakowania Śnieżki
2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
truskawki
1 opakowanie (400g) kremu czekoladowego np. Nutella
150 g rodzynek
Na soku owocowym ugotować budyń. Gorący wylać na ciasto, posypać obficie rodzynkami. Połowę przygotowanego kremu czekoladowego lekko podgrzać, następnie oblać strużkami rodzynki. Śnieżkę ubić z 200 ml mleka dodając cukier puder. Połączyć z serkami. Gotowy krem wyłożyć na ciasto. Ułożyć owoce, po czym oblać je pozostałym kremem czekoladowym. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Ponieważ krem śmietankowy nie jest utrwalony żelatyną i jest miękki owoce najlepiej ułożyć tak, aby można było kroić ciasto między nimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz