AdSense

piątek, 24 lipca 2015

Surówka dwudniowa

          Surówka dwudniowa na podstawie przepisu Beaty Sz. z cincin.cc. Jej ogromną zaletą jest to, że przygotowuje się ją z dnia na dzień. Smakuje wyśmienicie. Autorka proponuje bardziej urozmaicony skład i dwie wersje zalewy. Nam smakuje w najprostszej postaci.


1 główka kapusty średniej wielkości
2 spore marchewki
1 większa cebula

Zalewa:
1/4 szklanki wody
1/4 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
2 łyżki musztardy
1 łyżka soli

Kapustę poszatkować, cebulkę pokroić w drobną kostkę, marchew zetrzeć na grubej tarce. Składniki zalewy zagotować. Wymieszać warzywa z gorącą zalewą. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin, lub do następnego dnia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense