Jeszcze raz czerwona kapusta.Tym razem sałatka pasteryzowana w słoikach. Przepis znaleziony na forum Smaczny pl, autorką jest minia 51. Korzystam z tego przepisu od kilku lat. Wszystkim niezmiennie smakuje.
2,5 kg czerwonej kapusty
1,5 kg jabłek
1 kg cebuli
3/4 szklanki octu 10%
półtorej szklanki cukru
2 łyżki soli
2 litry wody
Kapustę i cebulę poszatkować. Jabłka zetrzeć na grubej tarce. Wszystko razem wymieszać w dużym garnku. Dodać pozostałe składniki. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować 15 - 20 minut. Wkładać do słoików wraz z zalewą. Pasteryzować 15 minut.
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
AdSense
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz