Kotlety schabowe obtoczone w pianie z białek. Trochę inne niż tradycyjne w panierce z bułką tartą.
3 plastry schabu
2 białka
1 łyżeczka kopiasta mąki ziemniaczanej
1 łyżka przyprawy do grilla (klasycznej lub pikantnej wg upodobań)
sól, pieprz
olej do smażenia
Kotlety przekręcić przez kotleciarkę lub rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Białko ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i przyprawę do grilla. Kotlety zamaczać w przygotowanej pienie - przeciągać przez pianę, tak aby były nią całkowicie pokryte. Smażyć do zrumienienia, na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu.
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz