AdSense

poniedziałek, 10 listopada 2014

Kęski drobiowe z piekarnika

Kęski drobiowe - mogą stanowić dodatek do obiadu, lub samodzielną przekąskę.



1 podwójna pierś z kurczaka
3 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka ostrego ajvaru
przyprawa typu vegeta, pieprz, odrobina curry
ok. 1 szklanka zmielonych płatków kukurydzianych
2 łyżki bułki tartej

Mięso pokroić w cienkie pasy, skropić olejem, obsypać pieprzem i vegetą. Dodać ajvar i wymieszać tak, aby rozprowadzić równomiernie przyprawy. Zmielone płatki wymieszać z bułką tartą. Paski mięsa obtaczać w panierce, następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni, do zrumienienia ( około 30 minut).



2 komentarze:

AdSense