AdSense

sobota, 28 marca 2015

Babka z kisielem cytrynowym

Babka ucierana z dodatkiem kisielu cytrynowego. Przepis ze starego numeru Poradnika Domowego.


4 jajka
125 g margaryny
2 duże opakowania kisielu cytrynowego (na 3/4 L)
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia

 Margarynę z cukrem i żółtkami utrzeć na puch. Dodać kisiel w proszku, następnie dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Z białek ubić pianę, połączyć delikatnie z ciastem. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Obsypać cukrem pudrem lub oblać lukrem cytrynowym.

1 komentarz:

  1. Robiłam takie ciasto nieraz i jest bardzo dobre :) Pyszności.

    OdpowiedzUsuń

AdSense