- Kawałek karkówki - moja ważyła ok.3kg. Przekroiłam ją wzdłuż na dwa zgrabne , długie kawałki aby było łatwiej kroić po upieczeniu.
- dość duża ilość soli gruboziarnistej - użyłam zwykłej kuchennej
- Musztarda - moja sugestia: jeżeli mięso ma być użyte do obiadu polecam musztardę raczej łagodną, jeżeli do kanapek proponuję użyć musztardy rosyjskiej.
- Zioła prowansalskie.
Etykiety
- AWARYJNE (19)
- BABKI (14)
- CIASTA PRZEKŁADANE (21)
- CIASTA UCIERANE (18)
- CIASTA Z OWOCAMI (46)
- CIASTKA (23)
- CO NIECO (56)
- DANIA MIĘSNE (32)
- DOMOWE WĘDLINY (9)
- DROŻDŻÓWKI (21)
- HOBBY (2)
- KREMÓWKI (12)
- KRUCHE (23)
- MAKOWCE (6)
- NA IMPREZKĘ (81)
- OBIAD (63)
- PIECZYWO (20)
- PIERNIKI (6)
- PIZZA (1)
- PRZETWORY (12)
- SAŁATKI (24)
- SERNIKI (21)
- SŁODKOŚCI (146)
- SMAROWIDŁA (4)
- ŚNIADANIE (3)
- ŚWIĄTECZNIE (48)
- TORTY (8)
- ZAPIEKANKI (5)
- ZUPY (4)
AdSense
środa, 11 czerwca 2014
Karkówka pieczona na soli
Szybki sposób na pyszne mięso. Pyszne zarówno do obiadu jak i do kanapki. Polecam. Skorzystałam z przepisu znalezionego na cincin.cc.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szukałam tego przepisu.Miałam przyjemność kiedyś kosztować, pyszną,mięciutkie.Polecam
OdpowiedzUsuń